17/6, 18/6 och lite idag

17/6
Var andraguide åt Carro på en 3b, 11 personer tror jag det var. Gick väl rätt hyfsat, jag började på Vindur som har fin färg men annars lite konstig (de andra säger att han har ADHD), halvvägs fick jag byta häst med en gäst (hehe rimmar) som satt på Sóti som blev lite för stark, eller något. Han var pigg som sjutton, jag som annars brukar ha svårt att få fram honom. Förstår inte hur gästerna lyckas ibland. Sedan hade jag och Gustav en Siggitur, jag hade nån ny fux som säkert hette något och som var lite stressad då och då och lite pigg då och då och lite lat då och då. Lite konstig den också, med andra ord.

här börjar Siggituren. fast oftast inte i solnedgången

Gick sedan in och hade kvällen. Kasst humör. Allt tog 500 år att göra och jag blev inte klar förrän 00.30. Sämst.

18/6
Min första Inni-dag (jobba med inomhussysslor). Sämst dag ever. Kunde inte börja med någonting förrän efter lunch av olika anledningar, och då var det meningen att jag både skulle hinna göra Nestisar och städa hela gästhuset. No way. Någon annan gjorde mackorna och jag blev ändå klar kl 22.00. Typ. Så. Jävla. Sämst. Största problemet var att jag skulle bädda om 16 sängar med samma lakan, dvs tvätta dem först och sedan torka dem och sedan bädda. 4 omgångar med full tvättmaskin. Tog MINST 2 timmar att få varje gäng att torka. Och det är ju inte så stor idé att börja sopa och moppa golv innan man är klar med bäddandet heller ... Ja som sagt sämst. Sämst i världen. Och Nico som kommer med sitt "Du måste jobba fortare!" och bladibladibla, visst jag jobbar segt men jag vet inte hur någon av de andra skulle kunna bli klar 5 timmar fortare och dessutom göra smörgåsar. Visst, det blir lite lättare när man får rutiner också. Men sämst. Så, nu har jag fått ur mig min bitterhet.

19/6
Ja Nu Idag. Är jag ledig. Och det är ju skönt. Ska försöka ta mig in till Selfoss och sätta mig på Kaffi Krus kanske, och räkna lite matte tror jag. Och dricka kaffe. Och sluta börja meningar med "och". Ikväll blir det nog lite partaj, tror jag lovade att köra. Köra biiilen!

och så några bilder från kvällen 16/6. glada arbetskamrater :)


Hejhopp

14-15-16/6

Lite efter igen!
Bortförklaring: Jag har helt enkelt börjat orka/vilja göra mer än att bara jobba. Så det är ungefär det jag gör, och det innefattar inte datorer.

14/6 var en måndag. Red timtur med massa fransmän som inte kunde så mycket, och nån engelsktalande kvinna som fick sin häst att springa iväg tre gånger innan vi ens kommit förbi vita grinden (dvs ca 200m). Jag satt på lille sege men söte Tvistur och bytte med henne. Fick fan inte hästen att gå sen. Haha. Thóra red med på någon smågalen skäck som heter Goliat och hon fick jaga på mig när jag skulle fram och öppna grindar. Rätt kul på sitt sätt. Siggitur på eftermiddagen med en familj inklusive respektive, gick ganska långsamt och fick sämsta möjliga väder: småspikregn och supervind. Red kortast möjliga tur. Inte jättekul kanske. Red den nya bruna, vad den nu heter. Rätt fin häst som mest kändes som en stor häst. På kvällen hade vi whiskykalas igen, nu för Sofia som åkte av på en tredagarstur, tack vare förstaguiden som är lite dum i huvudet.

15/6 var igår. Red Siggitur med 24 pers på morgonen, 4 guider var vi. Gick väl helt okej men det är alltid lite tråkigare med stora grupper, då hinner man liksom inte prata med någon utan får mest jaga på hela tiden. Red Blesi-Gutt och han gick väldigt bra ibland. Kul häst att rida iaf. Tihi. Hade infomöte med Hrodmar efter lunch, var ett mysigt och bra möte där vi fick lite mer koll på det mesta. Sedan var det sadelputs och vattenkrig. På kvällen gick jag, Cecilia och Laura in till Hveragerdi och åt glass och pizza, i den ordningen. Görgött. Vi är en helt okej grupp som jobbar här. Synd att vi ska delas på. Verkar bli jag, Cecilia, Laura och Rebecka som flyttar till Thorfastadi, får se om vi får med oss någon/några fler!

16/6 är idag. Fy sjuttsingen vad fort tiden går. Jag och Laura hämtade flocken på morgonen, jag red Thorri och det gick assmidigt. Red en dagstur, 5c som min mor ska få äran att rida när hon kommer hit. Nidri och Uppi. Hade bara två gäster, som dessutom bodde på hotellet, så vi kom iväg redan halv 10 (typ 30min tidigare än vanligt) och behövde inte stressa någonstans, så sjukt skönt! Var regnigt i början, sedan efter lunch sprack det upp och blev soligt och jätteskönt. Blev en jättehärlig tur och mina gäster var supernöjda. Såna dagar har jag världens bästa jobb. När man sitter där på en söt hästrygg (vet dock inte vad dagens krake heter) och kollar ut över bergen åt ena hållet, floden åt andra, massa islandsföl överallt och ja jag vet inte vad. Det är rätt underbart här. Bara så ni vet. Inte sista gången jag är på Island kan jag ju lugnt säga.
Nu har jag och Cecilia gjort en gemensam ansträngning och tvättar lite hästkläder. Sedan blir det promenad/jogg och kanske lite vin eftersom några snart ger sig ut på långtur, Kjölur. Jag har ingen koll på vilken tur det blir för mig och när det blir. Den som lever får se.
Hoppas ni har det lika bra hemma som jag har det här. :)))) dubbelhakesmiley.

Puss&kram!

12/6-forts och 13/6

Hola!
Slutet av min lediga lördag blev desto bättre. Åkte in till Selfoss och köpte godis, tillbaka, till Hveragerdi och köpte vitlöksbröd, chillade lite hemma, tillbaka till Hveragerdi för att joina de andra som satt där och drack öl och tjötade, jag var fyllechaffis och det drog sig ända till Selfoss igen där vi satt på Kaffi Krus och skrattade och pratade ännu mer. Mysig kväll helt enkelt. Bra kväll.
Idag har jag varit i Reykjadalur med 7 gäster, många hästar att hålla koll på under lunchen. Dålig handhäst på tillbakavägen som bara ville vara först. Min häst (Dimmur? nää? vad hette den nu igen?) blev feg på tillbakavägen. Tönthäst. Sedan räcerstädade vi i nya gästhuset och Hrodmar bjöd oss på öl för att vi var rätt snabba. Sött. Nu har jag och Cecilia hjälpt Laura att flytta in i förrådsrummet här nere. Stora frågan är när vi kommer bli utkörda till huset i Thorvastadi eller hur det stavas. Och hur det blir. Den som lever får se!
Pyss!

12/6

Hej.
Idag har jag världens sämsta lediga dag. Jag är trött och det är pissväder och ja hela dagen känns ganska ovärd. Så tänkte passa på att bjuda på två bilder.

Paulas afro-fluff.


& mina två favoritisländskor. Guthlaug och Thora. Väldigt charmiga, som ni ser.
Pyss

9-10-11/6

Sedan sist:
9/6 var det onsdag. Red 3b på Sóti med några svenskar och några andra. Måste jobba mycket med den hästen och har inte stenkoll på honom än. Men det gick väl. Har för mig att jag red en Siggitur också. Minns inte på vem i så fall. Hm. Jobbade kvällen gjorde jag iaf. Laura och Rebecka kom (från falköping, Paulas syster+kompis)
10/6 trodde jag att jag hade frukost men nääe. De hade ändrat. Med tippex. Så fick gå ut. Red 3b på Rós. Sött fuxsto med dålig manke. Regnade. Bättre på eftermiddagen, då jag red en jäääävla Siggi då jag hade Sóti igen och red med massa dumma danska gubbar som inte ville försöka tölta utan bara skritta. När man har tidspress. Underbart. Och under fotostunden var det en svenska som tog av sig hjälmen när hon satt på hästen och höll inte i tyglarna eller någonting. Ville skjuta henne men hade inget vapen så det gjorde jag inte. Thóra red K. Ny tokig häst. Slutade hyfsat tidigt så jag och Cecilia gick in till Hveragerdi och köpte ost och vin. Hade ost- och vinkväll på Laura&Rebeckas hotellrum som de får bo i fram tills söndag. Asgött.
11/6 två Siggiturer. Första på Flaugur (tror jag han heter), var den jag red på för några dagar sedan också men inte mindes vad hästen hette. Bortsett från att det var stressigt som sjutton för att vi kom iväg alldeles för sent gick det bra. Andra turen red jag på Antvari. UNDERBAR HÄST. Bortsett från att han var rädd för fåglar och sånt där och att vi inte var helt tillfreds med varandra hela ridturen så ååååååhhhhh vilken tölt han fick till i slutet. Så Jäkla Underbart. Och så var den en svenska som råkade ta några kort just då. Fast hon hann checka ut och dra iväg innan jag hann ge henne min mailadress så hon kunde skicka bilderna. Fanfanfan. Ska se om jag kan få tag på någon mailadress via hotellet. Annars blir jag lite ledsen.
Nu ikväll har jag Thora och Guthlaug varit i Sellfoss och ätit pizza och kaka. Ganska mätt nu ja. Och lite fattigare. Men man måste åka iväg lite ibland.
Imorrn är jag ledig. Inga planer. Ska iväg. Så är det bara.
Puss

8/6

Idag: Superstressig och halvkaotisk morgon med hästar som sprang åt höger och vänster och sadlar som var kassa. Kom iväg jättesent på Reykjadalurtur, Cecilia red med mig, hon kom igår och fick en riktig mjukstart med 5 timmar i sadeln...höhöhö. Det gick bra iaf. Första gången jag hade en andraguide med mig och alltså slapp öppna alla grindar själv. Gött! Hade två kanadensare med oss, en som aldrig ridit och en som tyckte hon var jätteduktig. Spännande. Tydligen var Guthlaugs och Thoras Siggitur ännu mer spännande med galna asiater som skrek "Yiiihaaaa" och ville få hästarna att galoppera. Haha.
Kvällen bjuder på nån sorts film och så lovade jag att köra in till Hveragerdi för att hämta upp nån nisse vid busstation. Spännande att köra i detta landet för första gången!
Har skypeat med Emeli också, det var på tiden!
Pyss

7/6 2010

Shitpommes, det är juni nu ja. En vecka in till och med. Tre veckor sedan jag lämnade Sverige. ~9 veckor kvar. :)

Idag började jag med att ha frukosten med Lina, sedan hade de för få guider så jag fick dra ut och ta en Nidri-tur med två tyskor. Sedan in och luncha och då fick jag stanna inne för att jag slapp undan innan. Så idag har jag dammsugat och moppat matsalen och gjort 25 Nestisar (lunchsmörgåsar) till imorgon. Puh. Och nu är jag ledig och vet inte alls vad kvällen kan tänkas bjuda på. Ingenting, tror jag.

4-5-6/6

Hej nu kommer ett inlägg mest för ifattkommandets/ihågkommandets skull!

4/6: Hämtade hästarna ute på fältet. Red två Siggi-turer själv. Red Blaumi på den första, träffade ovanligt dumt får som sprang fram och tillbaka och mä:ade. Red Sóti på den andra. Gick väl helt okej. Sóti blev rädd för en gammal luggsliten häst på Siggis gård. Haha. Och ja så var det jätteaskigt också. Skojade med turisterna om att vissa betalade dyrt för den där askan medan andra fick den gratis i lungorna. Yay! Jobbade kvällen, jag är fortfarande sjukt långsam när det gäller allting känner jag. Störande. Men det går. Fick vänta på engelsmän som var ute och gjorde något oviktigt och sedan kom tillbaka och började tjata om ridturer kl 23.55. När jag hade jobbat sedan 07.30. Kanonkul. Vi kanske har sovmorgon när vi jobbat kvällen innan iaf, får börja typ kl 9. Gött.

5/6: Red en Reykjadalurtur, några gäster dök inte upp så jag fick bara tre som dessutom var svenskar. Jag red nån svart sak som nästan ville gå åt samma håll som jag. Gick rätt smidigt utom att vi var sena överallt. Ännu en sak jag är långsam på. Att sadla en häst medan man håller två. Eller tre. Helt enkelt att göra saker medan jag håller hästar. Ja. Hm. Blir väl bättre. Min handhäst var inte jättesmart heller utan skulle trängas bland stenar och backar. Annars så vågade jag faktiskt se mig omkring. Success! På kvällen var vi på bio, såg Prince of Persia. Helt okej film. Rätt bra ibland. Om inte islänningar är döva när de går på bio lär de bli det efteråt. Höll för öronen i actionscenerna. Sofia blev rätt överraskad vid ett tillfälle och hennes popcornpåse gjorde nästan en volt. Men popcornen stannade kvar.

6/6: Två Siggi-turer, en med Sofia och en själv. Första var väl rätt lame. Vem red jag? Öh. Hm. Just det, Sóti. Lite modigare som andraguideshäst än första, ja. Andra turen var lite roligare för jag hade en självtöltande häst. Som dessutom var väldigt framåt och lite rolig. Behövde lite koncentration från min sida och det var kul som omväxling, när det ändå bara var en liten Siggitur liksom.

Nu: Dusch? SOVA!

2-3/6

Tjolahopp!
Igår var jag ledig och hängde i Selfoss halva dagen. Fixade min klocka som stannade så lägligt dagen innan jag åkte, så nu tickar den på med nya batterier. Yay!
Kvällen blev sängihopsnickrande med två små islänningar, Thóra och Viésteinn, eller hur det nu stavas. Även en massa tjöt om isländska vanor och en hel del skratt.

Alla i vårt rum lyckades försova oss 15min idag, innan Paula (som var den enda som inte behövde gå upp då) påpekade att det var dags att gå upp. Kan ju skylla på att nån skola ringde min telefon en massa gånger och detta trycker jag då bara bort eftersom jag inte vill svara eftersom det kostar pengar. Riktigt jävla störande är det när de ringer innan kl 6 på morgonen (vi är ju då två timmar efter Sverige). Grrr. Vet dessutom inte vilken skola som ringer för det är inget nummer jag känner igen.
0515-885487, säger det någon något?
Annars har jag faktiskt haft en kanondag idag, lät bli att ens snudda vid en häst igår så idag var de roliga igen. Red först en Uppi-tur (bland bergen) på en klad hest som hette Herman, guidandes tre dalmasar som inte suttit mycket på hästar innan. Gick kalas. Sedan två timturer med lite nybörjare och barn och lett runt något mer barn. Och det var den dagen.
Paula ramlade av idag. Vet inga detaljer men tydligen hör det till att om man åker av åker man och köper wiskey. Så det gjorde de. Haha.

31 maj & 1 juni

Igår fick jag rida Reykjadalur själv (det betyder "den rökiga dalen" och ja för att det finns massa varma källor där helt enkelt, vilket det gör lite överallt häromkring, rätt coolt) med en tysk tjej/kvinna som enda gäst. Är helt säker på att jag red fel på en massa ställen men lyckades hamna rätt ändå. Spöregnet kom lagom till lunch och då hade man ju bara 4 timmar kvar innan man skulle få tak över huvudet så det var ju helt underbart...typ.

askregn + glasögon = dålig sikt
Gick väl bra annars, "lite" blött och kallt bara. Jobbade i restaurangen på kvällen, första gången jag jobbade själv och hejhopp vad mycket jag inte har koll på när det gäller bokningar och sånt... Learning by doing. Eller ja Nico (tyske kocken) står ju som tur är i köket hela halva kvällen och säger åt mig vad som ska göras och finns till hands om man behöver hjälp (vilket man gör hela tiden) så det går ju, ändå. Fast jag tycker det är väldigt frustrerande att inte ha koll på allting. Fruktansvärt. När man dessutom är trött efter en hel dag i sadeln så blir man lätt på dåligt humör. Vilket jag var. Hela kvällen. Bad om ursäkt till Nico förut för detta men tydligen hade han inte märkt något. Yeah right.

Idag vaknade jag med världens sämsta humör och ville helst skjuta alla jag såg, inklusive mig själv. Var ganska övertygad att jag skulle få ta Reykjadalur idag också men NEJ! :D En 2,5-timmars Nidri-tur blev det istället, med en ensam svenska. Så.Jävla.Gött. Det muntrade upp mig rätt rejält också, skönt för jag hatar att vara sur. Annars har det inte hänt så värst mycket, jag har mest gått omkring och varit trött.

Och imorgon är jag LEDIG!!!!! Det är rätt välbehövligt som ni säkert förstått.
Min andra lediga dag sedan jag kom hit. Sug på den ni 40-timmar-i-veckan-jobbare.

RSS 2.0