iskallt och menlöst

Jag har känt det på mig i säkert minst en och en halv månad och idag hände det ordentligt.
Efter lite småsnuvighet och ont i halsen en del mornar har jag nu gått över till status: jätteförkyld (för att vara mig) med både feber snuva och hosta. Och om det säger jag HELVETE HELLER för det är nyår imorrn och jag har mycket att fixa så jag hinner helt enkelt inte vara förkyld. Stick och brinn, förkylning!

Aktiv dag tjohej, tänkte skutta upp ur sängen pigg som en mört @ 10.00AM men det sket sig rätt hårt och jag kravlade mig upp vid 12 istället. Lite allmänt segande och sena-julklappar-inslagande senare åkte jag in till Falköping, plockade upp en Frank, tog en omväg upp på berget, åkte sedan ut till skogen utanför Skara och hälsade på mor + stor katt.
Lite te och några pepparkakor senare blev det Falköping och Frankdumpning och sedan Skövde och mysmiddag med mor och bror + "respektive" och jag kommer inte träffa min bror på 5 månader och nej det är inte okej. (Jag kommer sakna dig också Anna!)
Ja och sen hem och massa telefonande och nu sitter jag här och väntar på att SUPERDUPERSEGASOMFANEMELI ska ringa och sen kanske jag kan ta tag i lite tvättande och sånt.
Men helst av allt vill jag bara sova.


och nej, det här är inte okej
hur många gånger har man inte gått förbi där
(och hur många fler gånger ska man inte göra det)

c'est trop

To do:
» Kolla medlemsnummer
» Kolla tågtider och skriva upp
» Städa rummet
» Tvätta kläder
» Skriv packningslista
» Kolla så jag har allt hemma
» Köpa det jag inte har
» Kolla nyårskäk
» Packa
» Föra över mammas grejer till hennes USB-minne
» Fixa backup från min laptop
» Lägga över sånt jag vill ha från denna dator till min laptop
» (onsdag) Maila Mme Dini och bekräfta när jag kommer
» Skriva ut viktiga papper med adress och kartor och sånt
» Se till att ipoden är full med fina grejer
» Åka till Skövde och byta ett par örhängen
» Läsa alla viktiga papper igen
» Massa mer. Egentligen.

hela världen är så underbar, när man är korkad tom och glad

Hemma från ett totalt icke-traditionsenligt julfirande i Uppsala.
Nu kommer jag antagligen inte träffa Linn på 5 månader. Känns väldigt långt nu när vi träffats var och varannan månad på sistone, och man tänker tillbaka till tiden då man var liten och träffades en vecka på sommaren. Jag gillar att vara "stor".

Tiden springer väldigt fort och jag måste ständigt påminna mig själv om att jag måste andas.


Varför har jag lyssnat så lite på Markus Krunegård?



Just nu sitter jag hemma på mitt rum med datorn i knät och Pyss till vänster om den/halvt på den och försöker hindra henne från att gå på tangentbordet. Snart ska jag sätta på lite old pimpish music och ta tag i mitt rum. Hur otroligt det än kan låta.

Sandra det är nu det händer!
Nyår lär bli bra!

jag är ett i-land


Tripp trapp trull
Frågan är vilken klänning som får äran att bli nyårsklänningen. Det lutar åt den bruna. Förra årets blir juldagsklänning och den lila får vänta till Någon Annan Gång, tror jag.
Det är kanonkul att köpa klänningar man aldrig får tillfälle till att använda! :D

all I want for christmas ...

Igår blev jag 1500 kr fattigare och allt kan hända under en shoppingdag med Sandra. Inspirerande sällskap, helt klart!
Jag är numera två potentiella nyårsklänningar och en sån där perfekt kjol rikare. Helt okej!

sharing is caring

Att vara servitris är helt okej.
Att helt gratis få ta del av ett julbord som andra betalar 350 spänn + dricka för är helt okej.
Fast idag kom jag på att bussresan till Rantens på morgonen kostar minst 5% av allt jag tjänar den dagen.
INTE okej.
Över 30 spänn för att åka till Falköping. Jag skulle tjäna på att åka ENSAM i vår gamla bil. Tur OCH retur!!! Skärpning, västtrafik. DÖ!


Annars är det helt okej att åka buss.
Idag tog jag en nostalgitripp via Offspring - Americana och dampade loss ordentligt till She's Got Issues. Tur att ingen såg mig i bussmörkret. Jag mimade av all min kraft och luftgitarren och trummorna var självklart med mig. Får skylla på koffeinkick.


Åkte genom Stenstorp och upptäckte att ALLA stjärnorna (såna där som sitter på lyktstolpar) hade minst en trasig lampa. Funderade på om de har samlat in alla halvkassa stjärnor från hela kommunen och satt dem just i Stenstorp. Skulle inte förvåna mig.


Pusshej Frejpastej

undergång

"Inventera maxamec utlåningslåda!"

Öppnar lådan.
Ser den fina texten.
"Bilden visar vilka delar ett Extra large-set av Maxamec innehåller - sammanlagt 217 delar.
Den här lådan innehåller tre stycken EXTRA LARGE-SET, med andra ord 651 delar!"

Helt plötsligt kändes inte den lådan lika harmlös längre och jag önskar att jag hade städat vattenexperimenten istället.


det var inte mitt namn som du skrev

Snart blir det déjà vu när det gäller att gå hem från tåget i Stenstorp på natten när det är snö och nånstans vid träden ungefär kommer det en bil som kör förbi en och efter en stund kommer en bil från andra hållet men det är samma bil och den frågar om jag fryser och om jag vill ha skjuts och jag säger att "nej tack jag är ändå snart framme" och jag undrar varför de alltid kommer när jag redan gått i 20 minuter och bara har 6 minuter kvar tills vägen vid grannen och längre än så 'kan' de inte skjutsa mig och då sparar jag 5 minuter av de 20 minutrarna jag har kvar hem. Lång mening det där. I alla fall kan jag inte hjälpa att jag känner mig lite otacksam när jag säger nej och de får köra en bit till och vända och köra förbi mig en tredje gång när de faktiskt tagit sig tid att vända en första gång och fråga om jag vill åka med. Men det känns onödigt att sätta sig i en varm bil i 1 minut.
Men förlåt ändå.


Varje gång jag presenterar mig för en ny person och jag säger att jag bor utanför Stenstorp får jag en lite sne blick och jag  ursäktar mig med att "jag bor faktiskt utanför". Fast igår kom jag på att Stenstorp är nästan bättre än Falköping på sitt sätt. Stenstorp har aldrig ljugit för mig. Inte som Falköping som tog emot mig med öppna armar när jag var 15 och överlycklig över att lämna bonnhölan men sedan ändå lämnade mig ute i kylan.
Poetiskt, eller hur.


Från det ena till det andra eller till det tredje fick jag nyligen reda på att min mamma läser min blogg. Vilket jag aldrig hade kunnat tro eftersom hon (förlåt mamma) är helt hopplös när det gäller teknik och ja, helt enkelt aldrig skulle hitta den. Då räknade jag inte med att det finns andra mammor.
Så, numera kan ni räkna med lite mer genomtänkta och mindre utflippade inlägg. För att inte min mamma ska börja fundera på min mentala hälsa. Hon kanske till och med skulle bli orolig, lixzzom.

den nya, icke känslolösa maja

"de vise männen... var de tolv?"
Stort hjärta på mina favorit-BF:are som jag ofta jobbar med på söndagar. <3 inget extra F efter BF:et där. B L Ä

Jag vet inte vad jag gjort med mig själv. Helt plötsligt är jag överdrivet känslosam! GOD I HATE IT!!!!!!!!
Snälla snälla någon, help me!

Jul 2008

Riktig jobbarvecka för mig nu innebär att jag kommer få en del pengar i mellandagarna. Helt okej!

Julstämningen i vårt hus är så pass stor att jag lyckades byta några lampor i ljusstakarna så att de två vi har fungerar som de ska.
Vi kommer inte ha någon julgran.
Får se om någon orkar ta fram tomtar.
Och hej, vi har inte ens någon adventsljusstake. Eller vad de där med fyra ljus heter. Och det kom jag inte på förrän jag var hos morsan i onsdags...
Fuck that.
Julen är ändå rätt överskattad. Och pynta hit och pynta dit, huvudsaken är ju att man är med sina nära och kära.
Vilket inte jag kommer vara.
Fuck that också.

Förresten är Slipknot så jävla bra. Jag blir så lycklig när de skriker i mina öron:
MOTHAFUCKAAAAHHHHH!!!!!!!!!!!!!
Jag blir seriöst asglad. För de är så härligt negativa :)))


jag önskar jag var där nu

Merde, jag trodde jag kände mig själv.

Hej dagboken!
Idag var en spännande dag på många sätt men en väldigt bra dag ändå.
För jag tror jag ska köra på Interrailkort 2 januari. Ta en tvådagars tågluff med mig själv. Sämre sällskap har man varit i. EHEHEHE
Jag åkte buss med Linus Björnberg. Vi konstnördade oss och han är så sjukt duktig och han är en fruktansvärt bra människa. Inget nytt där men.
Snö. Slask. Snöslask. Hela dagen varje dag tjofaderittan

Jag gillar personer som gör en liten liten ansträngning bara för att glädja någon annan. Tack, helt enkelt.
Jag ogillar personer som gör en liten liten ansträngning för att jävlas. Som kossan som drack upp halva min Breezer i fredags. Den kostade 60 jävla spänn. Dö? Ja tack!

Jag gillar Emeli. Bland andra. Shit vad jag gillar många. IZ IT A SIGN OF WEAKNESS? eheheh big no.
Jag bjuder på en bild. För jag vet att ni älskar att se mitt fejs och min sidenpyjamas <3 xoxo



ja, jag har panik

den här helgen har jag druckit en massa vin och jobbat och varit social och det är minsann mer än jag gjort på hela november känns det som. iallafall de sista två veckorna.

och det är nu stressen börjar. HERREGUD VADFAN HEJ JAG SKA MED RÄTT STOR SÄKERHET TILL FRANKRIKE DEN FJÄRDE JANUARI och innan det ska jag hinna fixa allt som ska fixas jobba lite plugga lite julhandla och fixa och trixa och vara i uppsala/sthlm nästan en vecka och fira nyår och ja vad fan herregud liksom och jag måste hälsa på alla som ska hälsas på. vilket iaf innebär en tripp till gbg och en till lidköping och en en bit söderut.

jag trodde inte det skulle kännas så här

RSS 2.0