nääe...

Jag har helt enkelt för mycket för mig nu.
Kursen är slut om två dagar och jag har massa att fixa och trixa med.
Åker till Nice torsdag morgon och det är samma dag som de första klasskamraterna åker hem och nu gäller det att spendera tid med dem. Har dessutom långdagar i skolan idag (fast jag har fått dispens) och imorgon och på onsdag. Så ja, jag får helt enkelt ta och uppdatera här på söndag eller måndag. Om jag hinner och orkar. Annars blir det någon gång i framtiden.
Ses "snart"
PUSS

hej och detta har hänt


18/04/09
Vi var i Marseille och solen sken fram tills eftermiddag då det kräkregnade som aldrig förr och åskan slog ner i hus precis bredvid där vi gick. Har aldrig blivit så genomblöt så fort. Satte oss på ett café och torkade inte.


21/04/09
Första dagen på projektveckan.
Vi åkte till Lubéron och byn Rousillon (där jag även varit med mor och Ove)


21/04/09
Vi fortsatte till en annan by, le vieux... qqc. Det såg ut ungefär sådär om man klättrade upp en bit.



21/04/09
Vi åkte till les Gorges du Verdon. Helt sjukt fint och vi picknickade vid sjön där. Dock inga trampbåtar.


22/04/09
Sista dagen på projektveckan och vi åkte båt ut till ön Porquerolles!


22/04/09
Efter årets första dopp åt jag årets första glass. Vilket även var den första glassen jag la pengar år på över två år om jag inte minns fel.
Och det var G O T T ! Jag kanske har kommit ur min anti-glass-period. Två års paus kanske var precis vad jag (inte) behövde?


04/05/09
Dagen då jag och Emeli skulle bestiga det lokala Mount Everest, St. Victoire. Emeli laddade upp med en baguette på huvudet och jag med en dunderförkylning!


04/05/09
Upp kom vi, efter ganska många om och men och pauser från min sida. Förkylningsögon is the shit på denna bild.


04/05/09
Högsta punkten, ett kors. Jag undrar hur många som kört denna posen innan oss!


04/05/09
Efter en lång sightseeing-väg ner från berget och en bits vandring kom vi fram till en busshållplats och upptäckte att det hade gått en buss 10 min tidigare och nästa gick över en timme senare. Så lycklig blev jag då. Sedan roade vi oss med stenkastning och bilräkning. Tur att man är lättroad!


09/05/09
Jag och Emeli åkte till Marseille och jag lyckades få massa efterlängtad shopping gjord! Köpte bland annat denna otroligt söta tröja (say yes to planet earth) som gav lite pengar till WWF. Den får vara värd en spegelbild.


11/05/09
Idag, alltså. Dansgruppen hade steppuppvisning i dessa vackra hattar. 4 av 5 toasters, kanonkul!

Resten av dagen blir lite simmande i poolen (jag ska ge mig fan på att bada varje dag innan jag åker), sedan ska jag svänga förbi Allén och hon ska få den stora äran att cutta mitt hår.

A bientôt (peut-être)!


Sagan om Maja och förkylningarna

Ja hej där alla rara och glada och kära nu ligger jag lite efter igen och nej det ska jag inte göra något åt för här kommer en saga!

Det var en gång en väldigt stor och ståtlig och vacker och smart och ... etc, ni fattar poängen... tjej som hette Maja och aldrig blev förkyld. Det är i alla fall nästan sant. För hennes immunförsvar var precis som det skulle (precis som resten av denna utomordentliga être-humain) och om hon någon gång blev förkyld så var det för att hon sovit dåligt och jobbat (läs: festat) för hårt.
Just denna gången när det var en gång så befann hon sig mitt i (eller en bit öster om) soliga Aix-en-Provence i Sydfrankrike och hade för en gångs skull en väldigt lugn helg bakom sig. Trots detta kände hon en förkylning komma smygandes sådär på lördagen och hoppa ner i halsen på söndagen och se till att bergsbestigningen blev väldigt jobbig på måndagen och skutta vidare till näsan på tisdagen och oj där hamnade vi i realtid så att säga och förkylningen sitter i näsa och hals!
WHY OH WHY är denna väna varelse förkyld? Världen är då inte rättvis!
Så nu slits hon mellan att tycka synd om sig själv för att hon är förkyld och inte har någon mamma här som kan gulla med henne (och nej Emeli, hon tänker inte be Madamen gulla med henne för det är INTE okej) och att hålla sig fast vid förnekningsfasen vilket innebär att förneka själva förkylningen. För logiskt sett kan hon inte vara förkyld, för som sagt blir hon bara det när hon har sovit för lite och det har hon inte. Så nej, bort med dig dumma förkylning, du är bara på låtsas!


Ja det var en fin saga. Den slutar självklart med "...och så hittade herr förkylning en fru förkylning och de bosatte sig i Emelis näsa och levde lyckliga i alla sina dagar".


Och då undrar du säkert "men shit pommes vad ville Maja åstadkomma med detta inlägg egentligen?"
och svaret är som följer att hon bara ville ha en anledning att skryta lite och dessutom få en chans att skriva om sig själv i tredje person!
later alligejter

RSS 2.0