30 maj



Där har jag varit idag.
Dagstur. Skulle försöka äta lunch med 6 hästar i nävarna. Gav upp och lät Sofia ta 4 extra när hon var klar med sin lunch.
Red sedan ner några hästar till en annan hage, Geert var snäll och lät mig klara mig undan med bara en handhäst (medan de andra red med tre var), han har faktiskt varit snäll mot mig på sistone. Tackar för hjälpen och sånt. Jag undrar om det var för att jag försökte få honom att äta en kaka härom dagen för jag sa att man blir snäll av kakor. Budskapet kanske gick fram!

lördagskväll











Tja.
00.30 lokal tid ska vi åka till Sellfoss och dricka öl och förhoppningsvis köra några dansmoves.
Jag är inte säker på att det är en jättebra idé eftersom jag är svintrött och ska upp kl 7 imorgon igen.
Så nu när jag är färdigsminkad och väntar på att det blir dags passar jag på att bjuda på några webcambilder, jag vet att ni gillar mig ändå.
Puss

27-28-29 maj





Fler bilder från min lediga dag i onsdags... Hest jag red, minns inte vad han hette, Paula + häst, trötta hästar och trött stallkatze!

Annars: I förrgår hade jag min andra "egna" tur eller hur man ska uttrycka det (jag är trött, jag orkar inte riktigt formulera mig) med en svensk mor och dotter, var iaf ensam guide upp i bergen. Gick kanoners! Sedan gjorde vi säkert massa grejer och så jobbade jag och Sofia på kvällen. End of that story.

Igår: Min första dagstur, jag, tre danskar, fem hästar. Red med handhäst för första gången, här får man verkligen köra efter mottot att "det ordnar sig". Och det gjorde det, fast det blir en del av- och uppsittningar eftersom det finns massa grindjävlar överallt. Gick väl okej, två av danskarna var små ganska söta men väldigt bortskämda kids. På kvällen tänkte vi dra på bio men det fanns ingen bil så blev film i källaren istället. Lyckades även få in ett skype-samtal med mor min! Sött!

Idag: FY HELVETE för att gå upp och ha frukosten utan att äta själv. Plus en konferens som skulle ha kaffe och grejer. Jag gick omkring och kallsvettades utan varken kaffe eller juice eller något annat i magen i minst 500 år innan det fanns tid till att äta frukost. Nästa gång jag ska ha det passet ska jag se till att gå upp en kvart tidigare och käka lite fil och flingor. Så äre.
Skulle egentligen varit inne hela dagen men för många turer var inbokade så fick gå ut i stallet en sväng och köra en privat-guide-tur med två kanadensare som pratade franska. Helt okej tycker jag sånt är. Sedan in och hjälpa till med lunchen, och sedan. SEDAN. Var det ingen bra planering, nej. Jag och Sofia skulle städa 50000 hotellrum (kanske överdriver lite) när jag egentligen skulle behöva kolla på när hon städade ett helt rum för att veta lite bra och snabba tekniker. Fast det hanns inte med. Så istället har jag försökt putsa 500 duschar och handfat och toaletter och hängt handdukar med skarven från dörren och blablablaaaa......och nu är jag jättetrött och schemat för nästa vecka har dykt upp och jag ska iväg på dagstur i Reykjadalur imorrn och sedan har jag kvällen ensam på måndag (vilket innebär att man ska vänta och se om det kommer folk som vill checka in och inte låsa ute nån för då får man gå upp och öppna och så ska man förstås låsa överallt) och ledig dag på onsdag...Zzzzzz...

Nu försöker jag fundera ut ifall jag ska powernappa nu eller inte. Jag tror på icke. Får försöka somna tidigt istället. Runt 21 vore fint. Mmm...

Smellyalaterz

26/5

Rättelse: I förrgår red jag ingen liten fux utan ett litet brunt sto som kallades "Lilla djävulen". Fast inte för att hon var förjävlig att rida utan för att hon gillar att rymma. Vilket alla hästar gör lite hela tiden men det är liksom ingen stor grej här.

IALLAFALL

Ledig idag! Har varit inne i Hveragardi och tagit bort mina stygn (fast Frida hade visst bokat tid för mig i Sellfoss, haha) och annars inte så mycket mer. Ska satsa på lite lunch och sedan få ordning på mina grejer och ta en ridtur!

Så, nu när jag har lite mer tid och ork än vanligt tänkte jag bjuda på de bilder jag ändå lyckats ta efter lite påtryckningar!


Paula på tåget Falköping-Nässjö 17 maj. Känns som evigheter sedan!


Så här ser det ut när man går upp från källaren och vårt omklädningsrum och troligtvis är på väg till stallet.


Detta är på vägen ut mot vägen eller ut mot Siggi-turen (då tar man grusvägen till vänster, om ni ville veta alltså)


Mer än litelite blått precis vid ögat blev det inte av min förväntade blåtira. :(


Detta tog jag idag. Solen i ögonen, blå himmel och på väg "hem" från Hveragardi.


Välkommen till Eldhestar!


Här står några hästar och skräpar.


Bästa kompisar!


En okänd linslus visade sig direkt när jag tog fram kameran. Detta är då fållan där hästarna står i väntan på att få gå på tur, bli ridna av någon av oss eller få annan motion. Kommer in vid 8-tiden på morgonen, står och trängs lite, sedan går 20-50 hästar på förmiddagstur och får sedan gå ut på fältet. Några andra går vid 14-tiden, och någonstans runt 16-17 springer alla pållar ut på fältet igen.


Detta är Baldvin, en av få hästar som jag lyckas känna igen. Icke-töltaren. Men snygg är han!

Får se om jag tar några ridturs-kort senare.

Puss!

24 & 25/5

Jag fyller år om en månad!
Och jag har min första lediga dag imorrn. Så jääääävla gött ska det bli.
Gårdagen: Tur 5c med Sigrún, då red jag Farbror Brun! Efter det Siggitur som jag för första gången fick guida själv på någon liten fux (gick väl sådär, speciellt med en deltagare som bara kunde tyska och italienska...) och sedan en snabbtur på Stein och en ännu snabbare dusch och så en kväll i restaurangen. Rätt kul att jobba där tycker jag, skönt med något man känner sig van vid!
Idag: 5c med Sigrún igen, annan liten fux som var söt, sedan fortsättning på den dagsturen; "Uppi" upp bland bergen. Blev kanske inte nån större ordning men en del klättring och fast min häst (Tvistur) var den stötigaste på länge var han mysig!
Ikväll blir det grillning och brännboll och innan dess får vi se om jag tar en powernap eller nått.
Pussa Pyss!
(Jag har faktiskt tagit några foton runt gården men de håller jag på ett tag till)
(Och blåtiran blev det ingenting med. Däremot har jag fått en snygg solbränna och/eller eksem. Snyggast på stället)

Dag 6

Nu är det sent ja.
Idag - Siggitur på förmiddagen. SOOOL. Lunch ute. Hästträning på eftermiddagen. Tokig häst bockade omkring (men jag satt där jag satt, i sadeln alltså).
Suttit ute i solen lite extra. Chillat. Tjötat. Nu sitter vi och skrattar åt en amerikansk sida med "svenska" namn som Jennifer hittat, i stil med Gerborg och Göthilda. Många svenskor som heter det ja.
Borde väl sova istället.
Imorgon är det en ny vecka. Coolt.

Dag 4+5

Gårdagen bestod av lite av det mesta och mycket av en del. Regnade som 17 gjorde det iaf, men jag skulle inte med på någon tur så trodde att jag var ok utan regnbyxor. Trodde jag ja! Så hojtar Ida (hästansvarig) åt mig att jag ska ta kvarvarande häst och rida iväg efter en annan grupp för att vara med på en tur ändå. Heh. Bytte dock till Saras handhäst halvvägs genom turen, hon tyckte lite synd om mig som fick sparka på Baldvin så mycket så jag fick Skinfaxi istället som var lite piggare.
Tror det var denna turen vi var på. Som ni märker, ganska lång och utan regnbyxor => ganska blöt och kall Maja som kom tillbaka för lunch.
Sedan tränade vi några hästar, känns som jag gör lagom mycket nytta med mina töltförsök* eftersom jag knappt själv vet vilken gångart hästen går i (dessa islandsjävlar med alla deras gångartsjävlar) men lite skrittdressyr är väl aldrig fel.
Sedan var jag med som ledarhäst runt "varvet", en bit runt hagarna och grejer som vi brukar motionera hela flocken (typ 100 hästar?) genom med två ryttare i fram som ser till att det går lagom fort, och två ryttare ibak som tar hand om eftersläntarna. Rätt kul faktiskt!
Jobbade även kvällen, i restaurangen. Var inte så värst mycket att göra utan jag kollade mest vad Ida gjorde. Blir nog bra.
Kollade på Upp! innan vi gick och lade oss. Söt film!

DAGEN (jag får nog se till att försöka skriva här varje dag, annars kommer jag aldrig orka dra flera dagar på en gång)
Upp 06:45 precis som alla andra dagar. Frukost. Ute i stallet ca 7.40. Red två Siggi-turer, en på Baldvin från igår (sååååå fin häst, men såååå seg och o-töltvillig), mockade några transporter och motionerade några hästar. Var även i bak runt varvet, även det med seg-Baldvin. Borde ta kort på honom någon dag.
Dagen avslutades (eller ja, är ju inte riktigt slut än) med glass i Hveragerði med Sofia, Jennifer och Sara. De två sista är två av mina fyra roommates. Ja, våningssäng är det som gäller. I källaren på hotellet. FANCY!

Ja.
Och idag blev jag knockad av en av alla Krummi, tror det var nummer 2 eller 3. Mul-knock.

Så ser det ut nu. Ursäkta dåligt ljus. Ser lite coolare ut i verkligheten. Kanske får en riktig blåtira där imorrn! Mitt livs första! (Tror jag, rätta mig om jag har fel!)

à bientôt!

*Tölt, För er icke-hästkunniga: "Vanliga" hästar har 3 gångarter. Skritt, trav och galopp. Islandshästar har 4 eller 5; skritt, trav, galopp, tölt och ibland flygande pass. Man brukar försöka få dem att tölta och det går ibland. Vissa hästar har lättare för det än andra. Typ så.


Dag 3

Idag mockade jag för första gången på jag vet inte hur många år och efter ett tag kom Geert (eller hur han stavas, belgare tydligen) och sa att jag gjorde honom nervös för att jag jobbade så långsamt. Jag som kände mig rätt duktig!

Sedan var jag med på "Siggi-turen", ca 10 svenskar i olika åldersgrupper och med olika mycket hästvana. Var inte kanonkul direkt för vissa var rena nybörjare och vissa hade ridit mycket och klagade på att de inte fick galoppera. Boka en egen tur nästa gång...

Och vädret... Lite sämre än igår = kallare och mer ihållande regn. Fy sjuttsingen.
Fortsatte skrubba stugorna. Fy sjuttsingen igen. Men jag gjorde det med Guithlaug (stavas nog typ så, uttalas Guilthöj), en isländsk tjej som har väldigt mycket amerikanska ljudeffekter för sig. Gör jobbet lite mer roande iaf.

Red en liten snabbis på kvällskanten också, med några hästar som ska få lite motion av the staff innan de börjar gå på turer. Hittills har jag fått snälla hästar, tur det.

Sedan var vi inne i Hveragerdi en liten sväng och nu ska jag snart upp och äta middag.

Och min klocka har stannat.
Det var nog allt för idag. Och nej, inga bilder idag heller. Känns inte som läge för det eftersom vi mest jobbar hela tiden. Och så är det ju jobbigt att släpa på kameran. Höhö.
Vill ni se bilder på stället och så - besök http://www.eldhestar.is

...eller håll till godo med denna. Ungefär så har det sett ut dessa två dagar jag varit ute, om ni tänker bort de lösa hästarna. De snygga orangea kläderna är regnkläder vi får låna. Nice!

Dag 2

Arbetsdagen började ca 7.30.
Sedan har jag försökt fånga hästar, gått omkring med hästar, slängt sadlar på hästar, ridit en häst som heter Ragnar (skönt med ett "vanligt" namn, har tydligen väldigt svårt för det där med isländska namn...) i ca 3 timmar som andraguide på en tur, skrubbat väggar i två stugor och gett lite krakar natthö. Tror jag fick med det mesta där. Har försökt fjäska med stallkatten också.
Så,
kvällen är ledig, ska väl försöka vila min ohästvana kropp och kanske få lite matte gjord. Hej och hå och middag om en timme.
Hoppas ni har det bra där hemma, här spöregnade det halva dagen. KANONKUL!

Dag 1

Tjo ko. Skriver ett inlägg i förväg eftersom jag just nu, 13:09 svensk tid och 11:09 isländsk, sitter på Reykjavik BSI och väntar på vår skjuts till Eldhestar som går ca 13.00 (isländsk tid).
Gick upp kl 4.00 (svensk tid) och har varit vaken sedan dess. Kanongött! Eller inte. Flyget gick bra och van som jag är vid Ryanair är jag helt häpen av all lyx man fick. Gratis kaffe och film! Fast det var Economy Class! Så nu har jag äntligen sett Avatar. Det ni.
Fortsättningen på dagen har jag ingen aning om hur den blir. Spännande kommer det nog bli i vilket fall som helst. Gött att jag har island-stammis-Paula med mig. Nu ska jag lägga lite patiens eller något för att fördriva tiden.

Latersss


Update: 17:15 isländsk tid.
Framme på gården, håller nästan på att packa upp. Har redan ridit två islandshästar varav en av dem på en studsig tur vallandes en massa andra hästar. Kommer kännas i benen imorrn. Ca 19 ska vi på't igen och få en liten guidning runt området, om jag förstått det rätt.
Jag är helt lost och förstår verkligen ingenting. Men det kommer bli full fart och förr eller senare vänjer man väl sig!
Puss o kram ses inte på stan

ashes to ashes

Hajhopp!
Sitter nu på tåget på väg till Kastrup men kommer hoppa av i Lund, ett inställt flyg senare blev det den bästa lösningen. Kommer förhoppningsvis iväg imorrn bitti istället. Eller någon annan dag. Lund är ju ett stort steg närmare flygplatsen iallafall så det löser väl sig.
Är fruktansvärt stolt över min übersociala helg, tänk om man alltid var så effektiv! Ska jobba på det i höst. Ouioui.
Ska inte överanstränga min blogg såhär i början på den nya starten så det får väl räcka såhär.
Seeya in Ajsländ
Pyss

RSS 2.0