bara ett litet hejsan

jag vet inte riktigt varför men numera blir jag väldigt nervös av att vara inloggad på msn.

Viltolycka

På väg hem från Fritz lyckades jag inte komma ihåg vilken väg hon visade mig sist utan kom alltför långt ut åt något håll men lyckades hitta vägen mot Vilske-Kleva och då visste jag att jag skulle komma hem.

Det var där och då. ~22.30. Halvljus på eftersom det var en bil en bit framför.
Ett rådjur hoppade över vägen precis framför bilen.
"Fan, tänk om det kommer ett till" tror jag att jag hann tänka. Sedan kom det andra.
Dunk, sade det.
Helvete, helvete, helvete.
Stannade bilen och kollade om det syntes några spår där. Nej. Varningsljus på, hoppade ut i havreåkern för att se om det låg ett stackars skadat rådjur där någonstans. Gick runt en stund men hittade inget (och det är ju inte alltför lätt att hitta något liggande i en havreåker) utom det första(?) rådjuret som stod en bit bort och som blev rädd för mig och skuttade iväg.
Bröt ihop lite lagom.
Ringde pappa för pappor vet alltid vad som ska göras.
112 kändes
(PAUS-Pink "Please don't leave me" började precis spelas på radion och jag var tvungen att stänga av)
112 kändes lite dumt att ringa när det inte var akut, kom fram till att jag skulle dra hem (eller ja till mor) och leta reda på vilket nummer man skulle använda. Efter att ha stött på ännu ett rådjur på vägen kom jag "hem" och Googlade "viltolycka" och hittade en länk till Polisens hemsida.
Där står detta:

"Viltolycka
Ring 112 och gör en polisanmälan om du skadat ett djur eller hittar ett trafikskadat djur vid vägen. Då kan både djurets lidande och risken för nya olyckor minska. Om djuret har dött och ligger vid sidan av vägen ska du kontakta Polisen snarast på telefon 114 14."

Eftersom djuret inte hade "dött och ligger vid sidan av vägen" utan att jag antagligen skadat ett djur så ringde jag ändå till 112.
Fem signaler gick fram, inget svar.
What? tänkte jag och ringde till pappsen igen och talar om att ingen svarade på 112. Fick lust att börja gapskratta för sånt kan ju inte hända.
Ringde sedan igen och då svarade det direkt. Fick reda på att jag skulle ringa till Polisen istället (11414). Eh okej, sa jag och anmärkte att det stod på deras hemsida att man skulle ringa 112. Ska snart skicka ett mail och klaga på detta.

Ringde 11414. Upptaget? Ringde igen. Kommer fram. 7 personer före mig i kö. Tar en stund. 4 personer. 3. Sedan svarade en kvinna och jag skulle då förklara för henne vart olyckan ägt rum. Utanför Vilske-Kleva. Vilske-Kleva. V-I-L-S-K-E-bindestreck-K-L-E-V-A.
Hon sa att jag skulle vara kvar i luren och det blev tyst i fem minuter (kändes iallafall som en kvart). Sedan kom en manlig röst och frågade igen vart det var. VILSKE-KLEVA. Antagligen satt han vid eniro eller någonting och efter en stund lyckades han/jag komma fram till vart det var. Fick lämna registreringsnummer på bilen och mitt personnummer. Sedan fick jag veta att jag måste åka tillbaka till platsen och märka ut den. Typ med en plastpåse.
(Detta samtal tog 18 minuter)

Kan väl tänka dig hur glad jag blev?

Så det var bara till att sätta sig i bilen igen klockan 23.40 och åka den smala slingriga vägen ut mot Kleva igen. 511 katter i vägkanterna senare kom jag fram till platsen precis innan en jägare med Viltolycka-väst kom med sin bil.
Timing, för första gången idag(igår).
Berättade lite mer noggrant vad som hänt och han lös med ficklampa på Rexan och kom fram till att det inte syntes något (utom en repa som jag tror var där innan). Han frågade något  och efter att jag sett totalt oförstående ut efter två upprepningar av samma fråga så uttryckte han det på ett något tydligare och mindre dialektalt sätt (bönner!) så förstod jag att han undrade om rådjuret hade ramlat omkull på vägen (fast han använde då ett helt annat ord än "ramlat" eller "fallit", tror det var något på "k"...) och det hade jag inte sett.
I alla fall.
Det var det. Efteråt kunde jag köra fram en bit och vända och köra snigelfart hem igen. Nästan lika många katter i vägkanterna åt det hållet och även en hare ute på Skara-Falköpingsvägen.
Djur, alltså.
Fan.
Ja.

Dagens lärdomar:
» Kör lugnt när det är skymning och kör inte på några rådjur för de är ju så söta.
» Se till att ha med något föremål man kan märka ut olycksplatsen på. På besiktningen kan man tydligen få en remsa eller något där det står "Viltolycka".
» Ge inte upp om du inte får svar första gången du ringer 112 eller 11414. Det får du nog andra.

Så var det nog något mer, men säkert inte viktigt.
Nu ska jag ta lite fjällfil och sedan försöka få några timmars sömn.

just for your information

Idag gick jag upp kl 8.
Sedan dess har jag ridit, masserat häst, stretchat häst, matat hästar, duschat, ätit frukost, dödat geting, druckit te, läst bok, kört bil, dödat tvestjärt, jobbat, träffat Sandra, varit på fest hos Tora, kört hem, matat hästar, mätt upp 20 kg hö, vattnat tomater, slappat vid datorn och ätit vinbär. Och nu undrar jag hur jag ska hinna med morgondagen. Tick tack kommer det säga och sedan är väl helgen över.

je suis, donc je pense

Tredje jobbveckan av fem och hittills överlever jag. (Ja jämfört med Emeli jobbar jag förstås ingenting men 100 timmar i veckan är inte normalt). Idag var jag lagom lost och jag skyller allt på mina allergitabletter som jag ska ge en chans till innan jag kontaktar vårdcentralen igen och på nytt frågar dem vad det är som är fel på mig.


För andra dagen i rad har jag ridit en barbackatur på islandshäst och jag GILLART. Framför allt tanken på att jag kan göra hur många såna turer som helst de närmaste typ 16 dagarna. :D



Ja, nu kommer fina tider. Imorrn kommer Maj hem och på onsdag åker mamma till Spanien och lämnar hus och bil i mina händer. Il faut profiter - och det kommer jag göra. Profitera bjäng. Hihi tihi höhö

en bulle. en, en, en bulle.

Jag är så förbannat snortrött på att vara förkyld eller vad sjutton det nu är jag är.
För jo hej jag har varit förkyld sedan valborg. VALBORG!!!
Det började med att jag var trött. Sedan kom snoret. Sedan hostan.
Efter några dopp i medelhavet försvann snoret men hostan var kvar.
Sedan kom jag hem och där började jag snart snora igen. Och det har hållt i sig.
Ett vårdcentralsbesök senare och jag fick allergitabletter. Vilka jag iaf tagit ordentligt i en vecka i sträck utan att det har hjälp ett piss.
Som sagt,
JAG ÄR FUCKING JÄVLA TRÖTT PÅ ATT VARA FÖRKYLD!

knaspelle

Jag drömde mardrömmar om Facebook inatt. Is it a sign?

oooohhhh say what you want about me

ooooohhh but can't you see what I see?

Oh my freakin' anything jag har If You Seek Amy på hjärnan som tusan idag för att jag slog på MTV vid två tillfällen mellan 10.45 och 11.20 imorses och den gick båda gångerna. Pensionärerna måste ha undrat vad jag var för nån typ som gick omkring och nynnade på den hela dagen.

Nu är det helg och jag är jätteledig. Får se om jag lyckas hitta på något vettigt, har en del att få gjort här hemma men vore ju kul att komma ut och rasta sig lite. Rasta hunden. Passa barnen. Jadajadajada

Depeche Mode var underbart och jag fick Tiger Lous låtlista. Anna Ternheim satt fint. Bob hund också. Florence Valentin. Jag jobbade lite för mycket men det var ändå nice och jag har äntligen lärt mig att duka av!



titta en bild

update

Varför bloggar du?
Jag bloggar för att jag själv vill kunna kolla tillbaka i mina arkiv ett år senare och se exakt vad jag gjorde vid den tiden och återuppleva alla minnen. För att blogga i syftet att andra ska veta vad en gör tar bort en del av nöjet med att umgås med folk; man får aldrig chansen att berätta vad man sysslar med i person längre, eftersom man istället skriver det på bloggen. (Fast jag läser andras i syftet att veta vad de gör. För att jag är en lat människa och för att jag kan.)
Fast det var inte det jag tänkte skriva (det var bara en parentes ungefär som det här).

Jag tänkte skriva att de senaste två veckorna har jag hunnit åka både hit och dit och bort och fram och ja jag har fyllt år men av olika anledningar eller inga anledningar alls var alla ute och cyklade och jag vaknade utanför Skara och spenderade eftermiddagen utanför Stenstorp och somnade i Skövde. Kvällen blev dansdansdans på Husaren och jag hade en riktig kanonkväll trots Michael Jacksons bortgång.
Och hela denna veckan har spenderats i Arvika och veckan har varit stenhård men kanon och ja jag gillar att jobba. Och jag har nästan sålt öl till Detektivbyrån.



Som jag lovat (mig själv) ska en superduperupdate komma. Men då ska jag sitta vid rätt dator med rätt bilder och det ska vara rätt tillfälle.
Nu börjar sommarschemat. Jag hoppas på regn!

RSS 2.0